مدیرکل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی امروز در رشت گفت: بر اساس مصوبه هیئت دولت طرح ملی پلاک گذاری دام از اسفند پارسال در همه استانها آغاز شد و تاکنون ۵ میلیون و ۳۵۰ هزار راس دام سبک و سنگین پلاک گذاری شد.
مختارعلی عباسی افزود: جلوگیری از سرقت و قاچاق، دستیابی به آمار واقعی دام، استقرار نظام صحیح بهداشتی، تسهیل در پردازش توزیع نهادههای دام و کنترل بازار عرضه و تقاضا از مهمترین اهداف پلاک گذاری دام است.
وی تصریح کرد: مالکان دامها موظفند به تعاونی دامداران شهرستان محل سکونت خود مراجعه کرده و برای پلاک گذاری و ثبت آمار دامهای خود در سامانه جامع هویت دام کشوراقدام کنند.
مدیرکل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: از این پس خرید و فروش و جا به جایی دام زنده فاقد پلاک ممنوع و قاچاق محسوب میشود و با مالک دام برابر قانون برخورد خواهد شد.
مختارعلی عباسی با اشاره به اینکه هزینه پلاک گذاری هر راس دام کمتر از ۶ هزار تومان است افزود: روی هر دو گوش دامهای صنعتی و روی یک گوش دامهای سبک پلاک نصب میشود.
وی با بیان اینکه دامها با این پلاکها شناسنامه دار میشوند گفت: هر پلاک ۱۵ رقم دارد و بر اساس آن ضمن رد یابی دام، همچنین نام مالک دام، جنسیت دام، نژاد و سلامت دام نیز در سامانه ثبت و قابل پیگیری و ردیابی است.
مدیرکل مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه از جمع آوری دامهای سرگردان خبر داد و افزود: دامی که پلاک گذاری نشود و سرگردان رها شود بر اساس دستور قضا، جمع آوری و کشتار میشود.
مختارعلی عباسی افزود: مالکان دامهای صنعتی یکسال و مالکان دامهای سبک ۶ ماه فرصت دارند تا برای پلاک گذاری دامهای خود اقدام کنند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان هم گفت: تاکنون ۵ هزار و ۳۰۰ راس دام سبک و سنگین در استان پلاک گذاری شده است.
حجت علی اکبر نژاد با بیان اینکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در گیلان نگهداری میشود از مالکان دامها خواست تا هرچه سریعتر برای پلاک گذاری دامهای خود اقدام کنند.