سید محمد حسینی در همایش ملی «خاندان آل بویه» در سیاهکل اظهار کرد:
خاندان آل بویه از پیروان مکتب اهل بیت (ع) بوده که خدمات ارزندهای در جامعه اسلامی از خود به یادگار گذاشتند که جا دارد بیش از این در این خصوص کار شود.
وی با بیان اینکه ما نمیخواهیم بگوییم که این خاندان بسیار منزه بوده یا ضعف و ایرادی نداشتهاند، افزود: بلکه در اواخر و در زمان شاه سلطان حسین رو به انحطاط رفتند که این دوران قابل دفاع نیست.
حسینی با اشاره به اینکه اما کارهای بزرگ این خاندان را نمیتوان نادیده گرفت، ادامه داد: با توجه به اینکه این خاندان مروج فرهنگ اهل بیت (ع) بوده و فضا را برای عالمان دیگر برای بحث و مناظره باز گذاشته بودند.
وی با بیان اینکه وقتی جوان ما در خصوص سرنوشت بزرگان و تأثیر گذاران گذشته مطالعه میکند یک عزم و اراده بالایی در او پدید میآید، گفت: این مطالعه سبب میشود که به اندک قانع نشده و تلاش بیشتری برای موفقیت صورت دهد.
تاریخ نویسان در حق پیروان مکتب اهل بیت (ع) جفا کردند
معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به اینکه شیعه در طول تاریخ مظلوم واقع شده است، ادامه داد: تاریخ نویسان در حق پیروان مکتب اهل بیت (ع) جفا کردند و حقایق را نادیده گرفته و در برخی زمانها تحریف و سیاه نمایی کردند.
حسینی با تاکید بر اینکه شخصیت، خدمات و تأثیرات خاندان آل بویه در ابعاد مختلف باید مورد بررسی قرار بگیرد، اضافه کرد: بر اساس این موارد و بررسیها از این خاندان فیلم ساخته شود تا تأثیر گزاری بیشتری داشته باشد.
وی با بیان اینکه دوران خاندان آل بویه دوران طلایی تاریخ ایران به شمار میرود، ادامه داد: احیای جشن عید غدیر، مراسم سوگواری، ترویج زیارت و احداث استراحتگاههایی در بین راه زیارتگاهها، بازسازی اماکن متبرکه، احداث بیمارستانها و.. از اقدامات مؤثر این خاندان بوده که به یادگار مانده است.
حاکم اسلامی باید دغدغه دین و دنیای مردم را داشته باشد
حسینی با تاکید بر اینکه بعد از اغتشاشات اخیر مردم ۱۴۰۰ شهر و ۳۸ هزار روستا در حماسه ۲۲ بهمن وارد صحنه شدند، افزود: این حماسه حضور خط بطلانی بر ادعاهای دشمن مبنی بر اینکه مردم ایران دیگر انگیزهای ندارند کشیده شد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور تصریح کرد: بر همین اساس آل بویه نیز دارای سربازان وفاداری بودند که غالباً از دیلمان بوده و سبب شد پیروزیهایی به دست بیاورند.
وی با تاکید بر اینکه حاکم اسلامی دغدغه دین و دنیای مردم را داشته باشد، اضافه کرد: در همین دهههای گذشته مقام معظم رهبری شعار هر سال را بر اساس اقتصاد، تولید نامگذاری کرده است و همواره دغدغه معیشت مردم را داشته است.
حسینی با بیان اینکه مقام معظم رهبری تاکید بر مسئله محوری داشته و نه اینکه کلیاتی نوشته شود که با واقعیتها تطابق نداشته باشد، ادامه داد: راهبردها، برنامهها، و اقدامات عملی باید در دستور کار قرار گیرد.
رضا ثقتی نیز در این همایش اظهار داشت: برای این همایش سه رویداد تعریف شده که رویداد نخست آن در دانشگاه گیلان و هفته آینده در شهرستان املش نیز برگزار می شود.
وی از چاپ مقالات پژوهشی ارائه شده به دبیرخانه در قالب یک کتاب خبر داد و ادامه داد: پژوهش های صورت گرفته، وارد منابع بازشناسی آل بویه شده اند که از برکات این همایش است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به تشکیل دبیرخانه ملی و دائمی آلبویه شناسی در استان با حضور شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، چهرههای علمی و پژوهشی و نیز با ریاست مقام عالی استان گفت: این دبیرخانه از پراکندگی فعالیت در حوزه آل بویه جلوگیری کرده و تمامی ظرفیت های علمی، فرهنگی و سیاسی را متمرکز و البته مستمر می نماید.
وی این مهم را سرآغاز انجام فعالیت های مدون برای بازشناسی خاندان حکومتگر آل بویه ذکر و اضافه کرد: مقرر است هسته آل بویه شناسی در دانشگاه گیلان شکل گیرد و این امر، بر منابع پژوهشی و شناختی این حوزه، می افزاید.
ثقتی خدمت به آل بویه را خدمت به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) دانست چراکه امرای بویی، غبار مظلومیت را از چهره فرزندان پیامبر اعظم (ص) زدودند.
وی تدوین دانشنامه آل بویه به عنوان خروجی همایش را موضوعی قابل اهمیت و مبارک خواند که زمینه پژوهش را برای محققان تسهیل می کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در خاتمه سخنانش به طرح برخی موضوعات در خصوص اعتبار این همایش توسط شماری از رسانه ها اشاره و آنها را غیرواقعی عنوان کرد.
وی از همه شخصیت ها و نهادهایی که در برگزاری شایسته همایش ملی آل بویه مشارکت داشته اند، نیز قدردانی کرد.