صدور دستور پرحاشیه فرماندار سیاهکل در خصوص اتاق اصناف سیاهکل و بازگشت بکار رییس مستعفی آن با حاشيه هاي ناگفته اي همراه بود كه بايسته نبود ولي اين حاشيه هاي ناشايست با نگاهي دقيق تر و از زاويه اي ديگر، نه فقط نگران كننده نيستند بلكه هشدار دهنده اند و شكرانه نيز دارند.
کمیسیون نظارت بر سازمان های صنفی شهرستان سیاهکل در تاریخ 26 فروردین سال 1399 با دستور کار استعفای رییس و تعدادی از اعضای اتاق اصناف و منصوب نمودن اعضای جایگزین و برخی موارد دیگر تشکیل جلسه داد و در بند اول و دوم خود بدین صورت مصوبه نمود: ( عینا در ذیل می آید)
” بند 1 : استعفای آقای عمران حیدری رئیس اتاق اصناف سیاهکل و آقای رضا احمدیان عضو علی البدل اتحادیه های توزیعی و خدماتی شهرستان مطرح و ضمن پذیرش استعفا بر اساس ماده 10 اصلاحی آیین نامه اجرایی ماده 36 قانون نظام صنفی مقرر گردید با توجه شیوع ویروس کرونا و دستورالعمل های مربوطه مقرر گردید پس از اعلام شرایط مناسب نسبت به برگزاری انتخابات برای تعیین اعضای اصلی و علی البدل اقدام گردد.
بند 2 : با توجه به پذیرش استعفای آقای عمران حیدری و رضا احمدیان و بر اساس ماده 10 اصلاحی آیین نامه اجرایی ماده 36 قانون نظام صنفی و همچنین خارج شدن آقای شیرزاد حیدری خزانه دار اتاق اصناف و همچنین آقای محمد عاقبی عضو علی البدل اتحادیه های تولیدی و خدمات فنی بدلیل عدم احراز رای در انتخابات اتحادیه صنف مربوطه به عنوان رییس و خارج شدن نصاب لازم برای هیات رییسه اتاق اصناف مقرر گردید آقای میردانش میرباقری رییس اتحادیه خواربار و لبنیات و آقای رضا نوربخش رییس اتحادیه صنف نانوایان و قنادان بعنوان عضو اصلی منصوب و ضمن برگزاری انتخابات داخلی تعیین سمت تا برگزاری انتخابات جهت تعیین اعضای جایگزین در پیگیری امور مربوط به اتاق اصناف شهرستان سیاهکل همکاری نمایند.”
- علی ایحال روال كار و گردش قانوني آن با دوره هاي قبلي تفاوتي ندارد. رییس کمیسیون نظارت به استناد مصوبات اجلاس اتاق اصناف در تاریخ های 7 اسفند 98 و 7 فروردین 99 مبنی بر استعفای آقای عمران حیدری از ریاست اتاق اصناف و همچنین ریاست اتحادیه گوشت مرغ و میوه ( که پیوست میباشد ) در تاریخ 26 فروردین 99 تشکیل جلسه می دهد و رای بر پذیرش استعفا می نماید .
- در تاریخ 27 فروردین 1399 ( برای سومین بار ) یعنی یک روز بعد از رای کمیسیون نظارت مجددا آقای عمران حیدری طی یک نامه رسمی بشماره 22 صادره از اتاق اصناف از کلیه سمت های خود در اتاق اصناف استعفا می دهد.
- ریاست اتاق اصناف بر اساس مستندات موجود در اسفند سال 98 تصمیم به استعفاء گرفته و براساس گفته شاهدان در جلسه تاریخ 7 اسفند در اجلاسیه اتاق مطرح گردیده است و با توجه به اینکه طبق قانون می باید صورتجلسه اتاق ظرف مدت یک هفته به کمیسیون نظارت ارسال گردد، متأسفانه صورت نپذیرفته است.
همچنین ریاست اتاق اصناف مصمم به استعفاء در جلسات و نشست های مختلف با مدیران ارشد از تصمیم به استعفاء گفته و در تاریخ 7 فروردین سال جاری کتبا استعفا نامه خود را تقدیم ریاست کمیسیون نظارت و شخص فرماندار می نمايد.
- ریاست کمیسیون نظارت پس از نشست های متعدد و دستورات مدیران ارشد نسبت به تشریفات قانونی اقدام می نماید و با علم بر عدم اقدام متناسب اتاق اصناف و اجلاس پس از 20 روز اقدام به اجرای وظایف قانونی خود ذیل بند 10 آیین نامه صدر الاشاره نموده و در جلسه کمیسیون نظارت در تاریخ 26 فروردین اقدام می نماید و با توجه به اختیارات قانونی از اعضای علی البدل اتاق اصناف دعوت به حضور در انتخابات هیئت رئیسه اتاق می نماید.
و در یکی از مصوبات نیز مقرر می شود جلسه انتخابات هیئت رئیسه در روز شنبه 30 فروردین برگزار گردد
- دعوت نامه جلسه تعیین سمت اعضای اتاق اصناف به استناد جلسه مورخه 26 فروردین اتاق اصناف در تاریخ 30 فرودین به همه اعضا ارسال شد اما در کمال تعجب و برخلاف قانون نظام صنفی و سایر قوانین جاری کشور برگزاری جلسه انتخاب رییس جدید اتاق اصناف بدستور فرماندار و با فشار افرادی خارج از اتاق اصناف لغو میگردد. ( این در حالی است که ریاست کمیسیون نظارت بر عهده رییس اداره صمت و نماینده فرمانداری صرفا یک عضو این کمیسیون می باشد)
در خصوص لغو برگزاری جلسه انتخاب هیات رییسه توسط فرماندار موارد زیر که برگرفته از ایین نامه های قانون نظام صنفی است می آید :
الف: در ماده 10 آیین نامه وظیفه کمیسیون نظارت را در خصوص رسیدگی به استعفا اعضاء اتاق اصناف تکلیف نموده که صریحا اشعار می دارد که رئیس کمیسیون و یا نماینده آن باید در صورت استعفای اعضای هیئت رئیسه نسبت به جايگزيني علی البدل و برگزاری نشست انتخاب سمت های جدید هيئت رئیسه اقدام نماید و در این ماده به هیچ ماده دیگری درخصوص ترتیب رسیدگی اشاره نشده است.
ثانیا در ماده 25 آیین نامه وظایف اتاق اصناف و نحوه بررسی استعفاء در آن مطرح شده و بر تکالیف آنها اشعار دارد که می باید استعفاء اعضای هیئت رئیسه در اولین اجلاس اتاق مطرح گردد و نتیجه به رئیس کمیسیون نظارت اعلام گردد و در آن متذکر شده است که در صورت عدم ترتیب اثر اجلاس و اتاق در سیر مراحل بررسی استعفاء، موضوع توسط رئیس کمیسیون نظارت رسیدگی و اقدام می گردد.
ثالثا در تبصره 4 ماده 22 قانون نظام صنفی بصراحت آمده است : در صورت عدم ترتیب اثر از سوی هیات مدیره اتاق اصناف در خصوص پذیرش اعضا رییس کمیسیون نظارت برابر مقررات به موضوع رسیدگی و اقدام می نماید.
رابعا در ماده 25 قانون نظام صنفی آمده است: استعفا هر یک از اعضا هیات رییسه در اولین اجلاس اتاق با حضور وی مطرح و نتیجه به رییس کمیسیون نظارت اعلام میشود تا طبق ماده 13 این ایین نامه اقدام نماید
- ریاست اصناف دوباره در تاریخ 27 فروردین با سربرگ اداری استعفای خود را از رياست اتحادیه و کلیه تشکیلات اصناف به ریاست کمیسیون نظارت تقدیم می نماید.
با تفاسیر بالا و خیلی موارد دیگر که در این وجیزه نمیگنجد حال سوالات زیادی باقی مانده است
- لغو جلسه تعیین هیات رییسه بر اساس کدام ماده قانون نظام صنفی می باشد؟
- در هیچ کجای قوانین و آیین نامه اشاره ای به رای گیری درخصوص استعفای اعضاء نشده است و به صرفا طرح موضوع و اعلام نتیجه بیان گردیده است و با وجود این همه از اعتراضات بازاریان و انتقادات مسئولین بویژه در بحران کرونا، و با وجود استعفاء چند باره و موکد ریاست اتاق چرا برخی از افراد هنوز بر حضور وی تاکید داشته و چه منافعی در این موضوع دارند؟
- عدم استقرار حسابرس مالی در اتفاقات سالهای گذشته اتاق اصناف برای چیست؟ و چه کسانی وضعیت آشفته این اتاق را بهتر می پسندند؟
- و ….