رئیس شرکت تعاونی کارخانجات شالیکوبی شهرستان سیاهکل گفت : هم اکنون ۳۲ کارخانه برنجکوبی شامل ۵ کارخانه پیشرفته، ۸ کارخانه نیمه پیشرفته و ۱۹ واحد برنجکوبی سنتی در شهرستان سیاهکل فعالیت دارند.
مسعود حسن نژاد گفت : سطح زیر کشت برنج شهرستان سیاهکل بالغ بر ۴ هزار و ۴۳۰ هکتار است که سالانه بخشی از محصول برنج برداشت شده به صورت خام فروشی در تهاتر با هزینه ماشین آلات برداشت از شهرستان خارج می شود و مابقی برای تولید برنج به کارخانجات شالیکوبی ارسال می گردد.
وی با اشاره به ضایعات بیش از ۱۵ درصدی تولید برنج در برخی زمان ها گفت : علی رغم اینکه قطعات و دستگاه های کارخانجات شالیکوبی بروز است، اما عواملی چون شرایط جوی و بارش باران در افزایش ضایعات موثر است.
وی بارش باران در فصل برداشت برنج را از علل رنگی شدن برنج و افزایش ضایعات محصول دانست و گفت : تداوم بارندگی در فصل برداشت بر روی محصول اثر مستقیم دارد و در سال جاری این مساله برای برنجکاری نمود داشت و بارندگی های بی موقع تابستانی باعث رنگی شدن برنج و افزایش درصد ضایعات شد.
وی استفاده ماشین آلات غیر استاندارد در برداشت را یکی دیگر از عوامل افزایش ضایعات تولید برنج دانست و گفت: جداسازی شلتوک از ساقه توسط کمباین غیر استاندارد و فرسوده و عدم نظارت بر آن نیز از دیگر عوامل افزایش ضایعات است.
رئیس شرکت تعاونی کارخانجات شالیکوبی سیاهکل با اشاره به اینکه خرده مالک شدن اراضی از جمله مشکلات برنجکاران است، گفت: هر چه زمان بیشتر می گذرد، زمین ها بین وراث تقسیم میشوند در حالی که اگر یک کشاورز زمین وسیعتری در اختیار داشته باشد، کلیه ادوات کشاورزی از جمله تیلر و تراکتور برای شخم زدن، نشاگر و دروگر را شخصی خریداری میکند و این امر باعث کاهش هزینه تمام شده برنج می گردد.